Rita de Groot-Schomaker – Stembevrijding

Rita de Groot-Schomaker
Stembevrijding en coaching

Tel.nr. 06 55963822
E-mail: rita@zielzingen.nl

www.zielzingen.nl
Voor uitgebreide informatie kun je kijken op mijn website.

ritadegroot

  • Al van jongs af aan wekt de stem mijn interesse: vooral de zingende stem. Wat laat iemand eigenlijk zien in het zingen: cultuur (datgene wat is aangeleerd) of natuur (datgene wat van binnenuit komt, vanuit authenticiteit). Ik heb eerst zelf volgens verschillende lesmethoden leren zingen. Hierna heb ik mij verder geprofessionaliseerd door het volgen van de opleiding tot stembevrijder bij
    Jan Kortie in Amsterdam.
    Dit is een gedegen tweejarige opleiding, waarin het gaat om je eigen, natuurlijke stem te ontdekken en te herkennen van waaruit we zingen, vanuit onze persoonlijkheid of vanuit onze ziel; waarin we vanuit eigen ervaring de werking van eenvoud, stilte en adem leren kennen; waarin we het verschil in expressie van de stemregisters weten; waarin we kennis hebben van de fysieke aspecten van het zingen en ten slotte de sensitiviteit en de kracht van de menselijke stem, en de impact die beiden hebben. Tijdens de opleiding diende zich bij mij het verlangen aan om mensen te helpen zich via hun stem bewust te worden van hun eigen-wijsheid.
    Door mijn levensweg van met name de afgelopen 20 jaar, heb ik leren vertrouwen op het diepste weten in mijzelf. Vanuit dit vertrouwen en weten probeer ik de ander weer bewust te maken van zijn eigen essentie.
    Mijn stijl bij het begeleiden van cliënten kenmerkt zich dan ook door het inzetten van een sterke intuïtie om te doorgronden waar de ander is en wat hij/zij in het hier-en-nu nodig heeft. Vanzelfsprekend verwelkom ik dat wat is vanuit een grote liefde voor de mens.