Maurits Houwert – Reflexintegratie therapie

Reconnect Reflexintegratie
Maurits Houwert
Lichaamsgericht therapeut

Tel.nr. 06-22904229
E-mail: info[at]reflex-integratie.nl


www.reflex-integratie.nl

Reflexintegratie therapie werkt op het onbewuste van je lichaam. Dingen die je lichaam doet zonder dat je daarbij hoeft na te denken. Zoals de aansturing van je pupil. Die wordt groter en kleiner bij licht en donker. Of lopen en staan, waarbij het aansturen van de spieren automatisch gaat. Dat zijn reflexen, we hebben veel reflexen in ons lichaam. De ontwikkeling van al deze reflexen is het fundament van de ontwikkeling van een kind. Net zoals de ogen (visueel), de oren (auditief) en het werkgeheugen.
Voor wie is een behandeling van toepassing?
Primair

1) Voor degene waarbij de primaire reflexen onvoldoende zijn gerijpt ofwel onvoldoende zijn geïntegreerd of waarbij het lichaam de weg ernaartoe is vergeten zal reflexintegratie helpen om de volgende stap in de ontwikkeling te zetten. Ofwel bij overprikkeling van interne processen

2) Bij trauma behandeling via het lichaam (PTSD/PTSS, geboorte- en postgeboortetrauma’s).

Secundair
3) Stimuli van de reflexen ter bevordering van stress reductie of lichamelijke spanningen (bv een burn-out).

Maurits is bereikbaar op dinsdag en vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur. Aangezien de telefoon tijdens therapiesessies niet beantwoord kan worden, is het mogelijk dat wij telefonisch moeilijk te bereiken zijn. U kunt een bericht inspreken en u wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Telefonisch is de praktijk bereikbaar op: 06-22904229. U kunt ook een aanmelden of een vraag stellen via de website.


Mijn manier van werken kenmerkt zich door te luisteren naar jouw lichaam. Door te voelen wat je lichaam nodig heeft en voor welke stap in de behandeling je klaar bent. In een open en luchtige dialoog met jou zullen we samen onderzoeken wat er nodig is voor je behandeling van de soms (complexe) problematiek.

Mijn ervaring als sportmakelaar, coach en hulpverlener helpen mij om een passend en onderbouwd behandelaanbod samen te stellen.

In mijn jeugd heb ik zelf veel aan sport gedaan. Vanuit mijn interesse en liefde in de sport ben ik zelfs enkele jaren sportmakelaar in de atletiek geweest. Mijn interesse voor de combinatie van het lichaam en psychologie begon dan ook daar. Zo stond ik aan de zijlijn van enkele Olympische kampioenen en heb ik gezien hoe je het alles uit je lijf kunt halen, maar ook hoe het soms tegen kan zitten als dit niet het geval is. Nu is het leveren van een Olympische prestatie niet voor iedereen weggelegd, toch kan iedereen op zijn beurt en niveau wel een top prestatie leveren. Maar dan met de juiste randvoorwaarden, zonder fysieke ongemakken of beperkingen. Nu geloof ik in het zelfhelend vermogen van het lichaam, vanuit de gedachte een gezond lichaam een gezonde geest zou je fysieke ongemakken kunnen weghalen. Zo heb ik in het verleden enkele jaren Shiatsu opleiding gevolgd aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu. Eerst voor mijzelf later voor behandeling van anderen. Door de corona crisis en de toename van o.a. stress bij velen, heb ik besloten om het lichaamswerk weer op te pakken en therapie te gaan geven en ben ik nu in opleiding tot MNRI Core specialist. Met deze therapie form wil ik mensen helpen, maar dan vanuit de basis. De basis in ieder mens, de reflexen. Want ontwikkeling van de reflexen is het fundament van de ontwikkeling van een ieder. Ik ben overtuigd dat de ingang tot herstel via het lichaam in gang gezet kan worden en daarmee de juiste voorwaarden gecreëerd zijn voor het leveren van een prestatie.