Ard Sterenberg – Osteopaat

Ard Sterenberg
Ard Sterenberg
Osteopaat

Tel.nr. 06- 154 78 272
E-mail: osteopathiedriebergen@gmail.com

www.osteopathiesterenberg.nl

Osteopathie is een geneeswijze die gebaseerd is op de anatomie en fysiologie van de mens. Een osteopaat behandelt met behulp van manuele technieken en gaat daarbij op zoek naar de oorzaak van klachten. “Leven is alleen te herkennen aan bewegen van materie. Beweging is een fundamentele eigenschap van leven en van iedere structuur”. De achterliggende gedachte in de osteopathie is dat mobiliteitsverlies van een orgaan of orgaansysteem tot functieverlies kan leiden. Dit kan de hele mens in zijn functioneren beïnvloeden waardoor klachten ontstaan.
Ik werk zowel met volwassenen als met kinderen.
Osteopathie is een complementaire geneeswijze en vervangt de reguliere geneeswijze niet. Bij medische klachten is het daarom raadzaam eerst contact op te nemen met uw huisarts of het consultatieburo. Bekijk mijn website voor een lijst met mogelijke klachten waarvoor u bij de osteopaat terecht kunt.
In 1993 heb ik de Haagse Academie voor Fysiotherapie afgesloten en ben toen naar Zwitserland verhuisd en heb daar eerst in een ziekenhuis gewerkt en later in een particuliere praktijk. In 1996 ben ik met de opleiding osteopathie begonnen aan het College Sutherland in Ulm(D) en heb deze in 2001 afgerond. Erna ben ik een praktijk voor osteopathie begonnen in Bern(CH). In 2006 heb ik mijn osteopathiepraktijk in Bern gesloten en ben naar Nederland terug gekeerd. In 2009 heb ik mijn these gepresenteerd in Schlangenbad (D). Samen met 2 collega-osteopaten hebben we een gerandomiseerde gecontroleerde klinische effectstudie gedaan naar migraine bij kinderen van 7 tot 17 jaar.